Kaldbakur kjøper Optimar i strategisk trekk

Den islandske investoren Kaldbakur har gjennomført oppkjøpet av Optimar etter forhandlinger med selskapets tidligere aksjonærer, det tyske investeringsselskapet Franz Haniel & Cie. GmbH (“Haniel”), samt ledelsen og ansatte i Optimar AS. Som en del av Kaldbakurs portefølje vil Optimar fortsette å betjene sine kunder over hele verden som et uavhengig selskap.

Optimars hovedkontor ligger på Valderøya utenfor Ålesund, langs Norges vakre vestkyst. De er verdensledende innen automatiserte fiskeforedlingssystemer, som brukes om bord på fiskefartøy både på land og i akvakultur. Med avdelinger i Norge, Spania, Romania og USA, er Optimar kjent for innovativ produktutvikling og service i verdensklasse.

Kaldbakur er investeringsinstrumentet for eierne av det islandske sjømatselskapet Samherji, et ledende familieeid vertikalt integrert selskap grunnlagt i 1983. Samherji driver en flåte av fiskefartøy, fiskeforedlingsfabrikker og landbaserte fiskeoppdrettsanlegg. Gjennom oppkjøpet av Optimar ønsker Kaldbakur å styrke sitt strategiske nettverk i regionen.

– Optimar er en pålitelig, langvarig partner for den globale fiskeindustrien med sterke kunderelasjoner. Vi er spente på mulighetene vårt partnerskap vil gi både til Optimar og vår bredere portefølje, sier Eiríkur S. Jóhannsson, administrerende direktør i Kaldbakur.

Georg Saint-Denis, CEO i Optimar, uttrykker at de er svært glade for denne avtalen og føler at dette er en riktig og god eier.

Dette er litt som å komme hjem for Optimar. Firmaene kjenner hverandre godt gjennom et langt og bra samarbeid, og vi ser på dette som et strategisk veiskille for Optimar, sier han.

GATH gratulerer vår medlemsbedrift Optimar med sine nye eiere og applauderer Kaldbakurs investering i et selskap med fotfeste i mange markeder.